Между 15 и 20 000 души протестираха снощи въпреки студа на открито

...
Между 15 и 20 000 души протестираха снощи въпреки студа на открито
Коментари Харесай

Хиляди излязоха на антиправителствен протест в Румъния

Между 15 и 20 000 души стачкуваха снощи въпреки студа навън в Букурещ срещу лявото правителство на Румъния, което упрекват, че желае да отслаби битката с корупацията.

Броят на излезлите на митинг е толкоз огромен по информация на публицистите от Агенция Франс Прес и локални медии, показва Българска телеграфна агенция.

Около 40 групи на гражданското общество и две огромни синдикални конфедерации, които проведоха митинга, обявиха в общо официално съобщение, че " политическа мафия е взела контрола в Румъния ". Те желаеха отдръпването на законопроектите за промяна на правосъдната система, ограничаваща пълномощията на антикорупционната прокуратура.

" Законите, които се приготвят, опонират на ползите на Румъния и целят просто да спасят няколко души, които са разследвани. За мен това е извънредно ", съобщи за Агенция Франс Прес пенсионерът Йон Ника по време на демонстрацията в Букурещ.

Протестът следва законодателство, препоръчано от ръководещата партия на социалдемократите, което цели да изтегли пълномощията на уважавания антикорупционен орган в страната, показва " Дойче Веле ". Службата се радва на висока степен на самостоятелност и стои зад няколко огромни следствия на стотици високопоставени лица и политици, упрекнати в корупция. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР